szepetnek_cimer

Szepetnek az ország délnyugati sarkában található a Kelet-zalai-dombság déli részén. Határa igen nagy, zömében sík, kisebb részben dombos. A községet a Berki patak szeli át. Vendégszerető község, ahol több nemzetiségi önkormányzat (horvát, német, roma) színes programokkal vesz részt a falu életében. A falunak különlegesen gondozott és ápolt a belterülete, és takarosak a portái vannak. Erről tanúskodik a nemrég felújított faluközpont és József Attila utcai játszótér is:

szepetnek1   szepetnek2

A településen vadász és horgász egyesület is működik. Pihenésre jó lehetőséget nyújt 24 hektárnyi vízfelületével a víztározó. Igazi horgászparadicsom. A tófenék az elején jó haltartó tuskókkal tűzdelt. Az első horgászat 1999. Pünkösdjekor egy horgászversennyel indult, ami azóta, hagyományőrző pünkösdi horgászversennyé nőtte ki magát. A tó halállománya pontycentrikus, de sok amur, süllő, csuka, harcsa, kárász is megtalálható. Horgászati napijegyek Szepetneken, a Kossuth Lajos utcai vegyes boltban és Nagykanizsán a Tavasz horgászboltban kaphatók.

szepetnek3   szepetnek4

Szepetneken egy vendégház nyújt kényelmes szálláslehetőséget, és a faluban található még fagylaltozó, és vendéglő is.

A település közösségi tere a könyvtár a Királyi Pál Általános Művelődési Központ és az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér, ahol nyilvános internetezési lehetőség is elérhető.

Tovább a település honlapjára