semjenhaza_cimer

Semjénháza a Mura közelében szelíd dombháton fekszik. A község első írásos említése 1373-ból való (Semlyenfeulde). Jelenlegi faluképe szép, egységes, rendezett, tiszta portái kellemes benyomást keltenek. Anyanyelvi és egyéb hagyományait a falu kezdettől ápolja, szoros kapcsolatban a térség horvátok lakta településeivel. A községben 1998-tól Erdei iskola működik.

A település életében nagy jelentőséggel bír a sport. Nemrég a sportcentrum több egységgel is bővült, így megtalálható az élőfüves nagypálya mellett a műfüves kispálya pályavilágítással, távolugró rész, kültéri sakkozási lehetőség, asztaltenisz, és egy strandröplabda pálya, mely alkalmas lábteniszezésre is. A Sportegyesület 15 női és 15 férfi mountain bike-kal is rendelkezik.

semjenhaza1

A közelmúltban került átadásra az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épülete, amely minden közösségi igényt kielégít a településen. A lakossági kívánságokhoz alkalmazkodó szolgáltatások (teleház, internet, könyvtár, olvasószoba, üzlethelyiség, konyha, közösségi tér, gyereksarok, civil iroda, vállalkozóbarát helyiség) szakszerű ellátása miatt a látogatók száma folyamatosan emelkedik.

semjenhaza2

A község életében fontos szerepet töltenek be a helyi programok: farsang, idősek napja, és a szüreti felvonulás, melyen a fiatalok és az idősek együtt elevenítik fel a hagyományokat, így a szőlőtermesztés és a borturizmus is népszerű a település több hegyháta miatt. A falu fontosnak tartja a murai horgász– és vízi turizmus fejlesztését, így beszereztek 3 db fenekezős, és 3 db úszós horgász-szettet, rafting csónakot, kenut teljes felszereléssel, amelyek kölcsönözhetőek is. A településen jelenleg egy működő vendéglátóipari helyiség van.

Tovább a település honlapjára