petrivente_cimer

Az erdők, dombok között megbúvó falucska lakosságának 50%-a horvát anyanyelvű. Muramente gyümölcsei közül a bogyós gyümölcsök termesztésére kifejezetten alkalmas Petrivente földje. A településen hagyományos, régi típusú épületek találhatóak, melyre a kék vagy sárga vakolat, az apró ablakok, és a hosszúkás alaprajz a jellemző.

petrivente1

A község központjában építették meg a Millenniumi Emlékparkot, kiemelkedően a Három Királyok Szoborcsoporttal, mely méltó emléket állít államalapításunk 1000. évfordulójának. A Nagyboldogasszony Kápolna nemrég került kívül-belül felújításra. Felekezete római katolikus.

petrivente2   petrivente3

A községben található teleház, ahol térítésmentesen lehet internetezni. Hat asztali számítógép van, illetőleg lehet fénymásolni, nyomtatni is. A Teleházzal egybekötötten működik a könyvtár. A Kultúrházban kapott helyet az asszonykórus, illetőleg a Petrivente Virágai Hagyományőrző Egyesület is.

A településen egy vendéglátóipari helyiség található, amely a település idegenforgalmából adódó kapacitásokat megfelelően ki tudja szolgálni.

Tovább a település honlapjára