murakeresztur_cimer

Murakeresztúr Horvát- és Magyarország államhatára mellett elhelyezkedő község. A település a Mura és a Principáliscsatorna közti szögletben lapályos és lankás területen található. A domborzat kialakításában legnagyobb szerepet a fiatal kéregmozgások játszották, de a folyók is részt vettek a táj kialakításában. A Mura mederváltozásainak, árvizeinek terepfeltöltő szerepe volt.

Zala megye egyedüli vasúti határátkelőhelye a Murakeresztúr-Kotoriba vasúti határátkelőhely. A határátkelőhely éjjel-nappal nyitva tart, nemzetközi áru- és személyforgalmat bonyolít.

murakeresztur1   murakeresztur2

Murakeresztúron a Szigeti utcában található tájház magánszemély tulajdonában, mely önerőből lett kialakítva egy régi parasztépületből. Az épületben sok-sok régi dologgal, népviselettel, berendezési tárggyal találkozhat az érdeklődő.

A régi falusi ház felújításakor alakították ki 3 szobával, 10 férőhellyel, konyhával, fürdőszobákkal, garázzsal és tárolókkal a Mura Vendégházat. A kerthelyiségben egy árammal ellátott 10-12 férőhelyes sátorhely is várja a vendégeket. Az udvaron 7×3 méteres medence napozóágyakkal, szauna, játék- és sporteszközök a vendégek igényeit szolgálják. Egy fazekas korong kihelyezésével, helybeli fazekassal segítségével kézműves tevékenység kipróbálása is lehetséges.

murakeresztur3

A településen található 2 presszó. Könyvtár és e-pont működik a Művelődési házban. A bányatavon lehet horgászni, amihez helyi Horgász Egyesületnél lehet jegyet vásárolni.

Tovább a település honlapjára