molnari_cimer

Molnári horvát nemzetiségű település a Mura mellett fekszik. A falut erdők, szőlőhegyek, patakok veszik körül. A folyón az 50-es évekig több malom működött, a község a nevét is innen kapta. A településen Horvát Nemzetiségi Önkormányzat működik, amely aktívan részt vesz a térség programjaiban.

molnari1   molnari2

A falu életében fontos szerepet tölt be a Mura, hiszen természetes határként funkcionál Magyarország és Horvátország között. Molnári és a horvát Kotoriba között évente, jeles napokon megnyílik a hátár és megindul a murai rév. Molnári közelében a folyón kikötő is található, és csónaktároló is működik. Így turisztikai célú vízi járművek (csónak, kenu, stb.) is bérelhetőek időszakosan tavasztól őszig.

A folyó környékén található bányatavak jó lehetőséget biztosítanak a horgászásra, a vízi- és vízparti élővilág megfigyelésére, és napijegyes horgászat is elérhető.

Szállás az erdei iskola területén vehető igénybe, valamint a meglévő iskolaépületben 30 fő részére nyári szállásként. A településen egy pizzéria és a Klub Afrika vendéglátóhely működik.

molnari3

Molnáriban még található egy látogató központ, ahol helytörténeti kiállítással, és a Mura élővilágát bemutató akváriummal is találkozhatnak az érdeklődök.si lehetőség két helyen is található; az egyik a könyvtár, a másik pedig egy olyan étterem, ahol kávézni és pizzázni is lehet.

Tovább a település honlapjára