esztergenye_cimer

A dél-zalai falvakra jellemző hagyományos építésű, az 1886-ban épült római katolikus templomával, kőkeresztjével jellegzetes településképet mutat. A szőlőhegyi borospincék, a domboldalakon húzódó szőlők és gyümölcsösök hangulata vonzza az idelátogatókat. Eszteregnye neve szláv eredetű.

esztergenye1   esztergenye2

Eszteregnyén a kétszintes Obornaki Vadászház 12 vendégnek nyújt kényelmes szálláslehetőséget. Az étkező és tanácsteremben 20-30 fő foglalhat helyet. A tanácsteremhez csatlakozik egy kényelmes társalgó, mely lehetőséget ad a napi vadászélmények megbeszélésére. A ház környéke tűlevelű erdővel és kilátóval parkosításra került.

A település északi részének erdeiben vezet a Rockenbauer Pál emléktúra útvonala, mely az Országos Kéktúra útvonalának is része. Az úton keleti irányba haladva Homokkomáromba jutunk, míg nyugat felé Valkonyára.
A másik turista útvonal a sárga jelzés, amelyen Sormás vagy Bucsuta falvakba juthatunk. Az obornaki vadászház és mellette a Nyitnikék Erdei Iskola kellemes pihenést biztosít a túrázóknak az turista útvonal mentén.

Obornaktól indul a „Mezítlábas” Ösvény, amely különleges élményt jelent gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

esztergenye3   esztergenye4

Tovább a település honlapjára