A közelmúltban tartotta éves közgyűlését a Mura Régió – Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás

(MURA RÉGIÓ ETT) amely során beszámoló hangzott el 2017. évi tevékenységről és gazdálkodásról és a 2018 évi tervekről.

 Külön hangsúlyt kapott a „Két folyó, egy cél” vízi turisztikai projekt, mely 715.942,67 EUR uniós támogatással, 10 % hazai társfinanszírozással valósul meg az idei év végéig. A projekt magyar oldalon 5, horvát oldalon 3 települést érint, a Mura és Dráva folyókon a hajózási, kikötési lehetőségek bővítését szolgálja.

A közgyűlés kiemelkedő jelentőségű eseménye volt a szervezet bővülése. A MURA RÉGIÓ ETT egyhangú szavazással tagjai sorába fogadta horvát oldalról Ludbreg, Prelog,  Domašinec önkormányzatait és Muraköz megyét, magyar oldalról: Bánokszentgyörgy, Kerkaszentkirály, Kistolmács, Muraszemenye, Murarátka, és Zajk falvakat. A döntéssel Mura folyó magyar-horvát szakaszának települései az ETT tagjai lettek.

A tanácskozó polgármesterek megegyeztek abban, hogy segítik és informálják a településeiken tevékenykedő kkv-k vezetőit, hogy éljenek a HUHR Interreg V-A program ”B „Light – vállalkozók számára kiírt pályázati – lehetőségével, mely 75%-s támogatást biztosít az együttműködő felek számára.