A Régiók Bizottsága kétévente díjazza az Európai Területi Társulások szakmai munkáját. A díjat 2013-ban alapították, az akkori Európai Területi Társulások Platformjának koordinátora által, Herwig van Staa javaslatára. Eddig 2014-ben és 2016-ban adtak át díjat. A díj megnevezése „Building Europe across borders” (Építsük Európát határokon keresztül) és fő célja, hogy az Európai Területi Társulások szakmai munkáját jutalmazza, továbbá növelje az ETT-k láthatóságát, továbbá elismerje a területi együttműködésben rejlő hozzáadott értéküket.
Magyarországi ETT 2014-ben nyert díjat. A pályázat egyik fő feltétele, hogy 2017 előtt alakult ETT-k pályázhatnak, továbbá a pályázati díj egy szakmai elismerés, nem jár semmiféle pénzügyi juttatással. Mivel a Mura Régió ETT vezetői úgy gondoltál, hogy jelen szakmai elismerés jó megítélést tud nyújtani és ismerté teszi az ETT-t, benyújtottuk az elmúlt hónapban pályázatunk.
Pályázatunkban az eddig elért eredményeket mutattuk be, továbbá leírtuk gazdaságfejlesztési törekvéseinket is, közösség és határon átnyúló együttműködési törekvéseink, jövőbeli céljaink is. A pályázatunk keretében szerettük volna ismertetni a Régiók Bizottságával és a többi európai ETT vezetőivel a turisztikai pályázatunk eredményeit és annak várható hatásait a térség turisztikai és gazdaság fejlesztésére.
A pályázati anyaghoz csatolásra kerültek a rendezvényeken készített képek, dokumentáció, ezzel is szerettük volna minél átláthatóbbá tenni törekvéseink a bírálók számára.
A pályázat keretében fontos szerepet kapott a Mura-híd szükségletének bemutatása, az eddig megtett lépések bemutatása és a várható hatások és szinergiák ismertetése. A pályázatban bemutattuk az eddig megszervezett közösségi és információs rendezvényeinket, hiszen számunkra fontos cél, hogy a civil szervezeteket és a települések vezetőit, járásvezetőket is bevonjuk az általunk kezdeményezett tevékenységekbe.
A díj alapítása óta egy alkalommal volt magyarországi Európai Területi Társulás a díjazottok között a 2014-s évben, ezért úgy véljük jelen pályázat pozitív elbírálásával a magyarországi ETT-k szakmai felkészültsége is bírálva volna, tehát nagy reményt füzünk a beadott pályázat elbírálásában.